တကတဲ..ဟိုလူက ခ်က္လိုက္ ဒီလူက ခ်က္လိုက္နဲ႔.. ဟင္းအမ်ိဳးအစားေပါင္း စံုလင္ေနေအာင္ ေၾကာ္၊ ခ်က္၊ ျပဳတ္၊ ေလွာ္၊ ဖုတ္၊ ကင္.. အို.. မ်ိဳးစံုကို ခ်က္ျပေနၾကတာမ်ား .. ။ ခ်မ္းရဲတို႕ ဒီအတိုင္း ျငိမ္ေနရင္ သူမ်ားေတြက ထမင္း၊ ဟင္း မခ်က္တတ္တဲ့ လူဆိုျပီး အထင္ေသးေနအံုးမယ္ ။ (ဗီလိန္ရဲ႕ေျပာျပခ်က္အရ ဒီေခတ္မွာဆိုရင္ မိန္းမမရမယ့္ကိန္းရွိတယ္) အဲဒါေၾကာင့္ ကြ်န္ေတာ့္ရဲ႕ ဟင္းခ်က္တဲ့လက္ရာေလးေတြကို မၾကြားခ်င္ပဲ ၾကြားရေတာ့တယ္ ။

ဟင္းခ်က္တယ္ဆိုလို႔ ေျပာရအံုးမယ္ ။ ကြ်န္ေတာ္တို႕ မ်ိဳးရိုးထဲမွာကို အစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သက္လာျပီး လုပ္ကိုင္စားေသာက္ခဲ့ၾကတဲ့ နာမည္ၾကီးသူေတြရွိတယ္ ။

ကြ်န္ေတာ္ အေဖဘက္က အဖိုးရဲ႕ဘၾကီးဆိုရင္ ျပည္ျမိဳ႕ ကမ္းနားလမ္းမွာ ဗရာေၾကာ္ေရာင္းလာတာ...
သူ႕ရဲ႕ တရုတ္ၾကီး ဗယာေၾကာ္ဆိုတဲ့ နာမည္ကို ျပည္ျမိဳ႕ တစ္ျမိဳ႕လံုး မသိသူမရွိဘဲဗ်။ အဲဒီတရုတ္ၾကီး မတိုင္ခင္ အရင္က နာမည္ၾကီးလွပါျပီရဲ႕ဆိုတဲ့ ကုလားေလးအေၾကာ္ဆိုင္ေတာင္ တရုတ္ၾကီးနဲ႔ေတြ႕ေတာ့ ျပဳတ္ျပဳတ္ျပံဳးသြားရသေပါ့။ ဒါေပမယ့္ ကုလားေလးဆုိင္ကို အျပိဳင္အႏိုင္ယူႏိုင္ခဲ့တဲ့ အဘိုးဘၾကီးရဲ႕ ဗယာေၾကာ္ဆိုင္ဟာ စည္ပင္ကအေကာက္ခြန္နဲ႔ေတြေတာ့ အခြန္ေဆာင္ရတာမ်ားျပီး အရွံဳးနဲပဲဇာတ္သိမ္းခဲ့ရပါတယ္။

ေနာက္တစ္ေယာက္က ေမာ္လျမိဳင္မွာ ေရခဲျခစ္ေရာင္းတဲ့ ဂ်ီးေဒၚပါ ။
သူ႕ရဲ႕ ရည္းစားေဟာင္းနာမည္ "ခ်စ္ၾကီး" ဆိုတဲ့ နာမည္နဲ႔ စေရာင္းခဲ့တဲ့ သူရဲ႕တြန္းလွည္းေရခဲျခစ္ဆိုင္ေလးဟာ ဘယ္ေလာက္ေအာင္ျမင္ခဲ့လဲဆိုရင္ ႏိုင္ငံျခားသားေတြေတာင္ ၾကိဳက္လြန္းလို႕ လာလာအားေပးၾကတာ.. ေနာက္ဆံုး အေမရိကန္သမၼတ ကလင္တန္ေတာင္မွ ေလယဥ္နဲ႔၀ယ္ခိုင္းရင္ လမ္းမွာအေရေပ်ာ္သြားလို႔ ကိုယ္တိုင္ လာစားမယ္လုပ္ေတာ့ ငေပါမ်ားေဂဟာ အတင္းေရးမွဴးတစ္ၾကီးက ႏိုင္ငံထဲအ၀င္မခံေစခ်င္တာနဲ႕ ဂ်ီးေဒၚရဲ႕ဆိုင္ေလးကို ပိတ္ခိုင္းေတာ့ ပိတ္ခဲ့ရျပန္ပါတယ္ ။

ဒါတင္ဘယ္ကမလဲ ။ ကြ်န္ေတာ့္ အဘြားရဲ႕အေဒၚတ၀မ္းကဲြ ဖြင့္ခဲ့ဖူးတဲ့ "အက်န္ေလး" မုန္႔ဟင္းခါးဆိုင္ဆိုရင္ အရသာရွိလြန္းလို႔ အနယ္နယ္အရပ္ရပ္ကလူေတြ လာအားေပးၾကတာ.. ေရာင္းရတာ လက္မလည္ဘူး ။ ဆိုင္ခြဲေတြဟာဆိုရင္လည္း ေဟာ.. ဒီမွာ၊ ေဟာ.. ဒီမွာ ျမင္ျမင္သမွွ် အက်န္ေလး ေတြခ်ည္း ျဖစ္ေနတာ။ စီးပြားေရးက ေအာင္ျမင္လာတာနဲ႔အမွ် Mc Donald's တို႕လို franchise ဆိုင္အခြဲေတြ ကမာၻအရပ္ရပ္ဖြင့္မယ္လို႕ ရည္ရြယ္ခဲ့တာ.. ။ ေနာက္ပိုင္းမွာ ငေပါမ်ားေဂဟာက က်န္းမာေရး၀န္ၾကီးရဲ႕ ေဆးစစ္ခ်က္အရ မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္ခ်က္တဲ့ ငါးေတြမွာ ငါးတုပ္ေကြးလကၡဏာေတြ႕တယ္ဆိုျပီး ဆိုင္ကိုပါပိတ္ခိုင္းခဲ့တာနဲ႕ ဆိုင္ပါပိတ္လိုက္ရတယ္။

အဲဒီလို အဲဒီလို အစားအေသာက္နဲ႕ ပတ္သက္ျပီး နာမည္ေက်ာ္ခဲ့တဲ့ အမ်ိဳးေတြကို ေျခရာနင္းႏိုင္ဖို႕ ကြ်န္ေတာ္ကိုယ္တိုင္လည္း ခ်မ္းရဲတီးေဟာက္စ္ ဆိုျပီးဖြင့္ခဲ့တာပါ။ အခုသူမ်ားေတြက ဟင္းခ်က္နည္းေတြ ေျပာၾကဆိုၾကေတာ့ ကြ်န္ေတာ္လည္း လက္စြမ္းျပ ခ်က္ရတာေပါ့ ။

ကြ်န္ေတာ္ခ်က္မယ့္ဟင္းပြဲကေတာ့ အရသာရွိလွတဲ့ ၾကက္ဥမက်က္တက်က္ေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္ ။

ဒီဟင္းပြဲအတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့..

(၁) ဂက္စ္မီးဖို (သို႕) လွ်ပ္စစ္မီးဖို (သို႕) မိုင္ကရိုေ၀့ဖ္မီးဖို
(၂) ၅လက္မပတ္လည္ ဒယ္အိုးတစ္လံုး
(၃) ဟိုေမႊဒီေမႊလုပ္ဖို႕ ေယာက္မတစ္လက္
(၄) ၾကက္ဥေၾကာ္ထည့္ဖို႕ ၾကက္ဥအရြယ္အစားထက္ၾကီးတဲ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်က္
(၅) ၾကက္ဥ ၃ လံုး ( တကယ္ဆို ၁လံုးပဲေက်ာ္မွာပါ ။ ၾကက္ဥေဖာက္တာ မေတာ္လို႕ ေအာက္ျပဳတ္က်ရင္ ေနာက္ထပ္လ်ာထားတဲ့အေနနဲ႔ ၂လံုး အပိုေဆာင္ထားတာပါ။ ျဖစ္တတ္လို႔..ျဖစ္တတ္လို႔...)
(၆) ပဲဆီသန္႔ .. လက္ဘက္ရည္ဇြန္းနဲ႕ ၂၀ ဇြန္းေလာက္
(၇) ဆား .. ႏို႔ဆီခြက္နဲ႕ အပံု ၈၀ ပံု ၁ ပံု
(၈) အခ်ိဳမွဳန္႕ .. ပါတယ္ဆိုရံု လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ (အခ်ိဳမွုန္႔မပါတဲ့ ဟင္းပြဲက အရသာမရွိဘူး)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အေသးစိတ္ ကိုေျပာျပပါမယ္ ။

- ပထမဦးဆံုး ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ပါ ။ ဒယ္အိုး ေရဆိုေနရင္ ေရေျခာက္ေအာင္ မွဳတ္..အဲေလ.. သုတ္ပါ ။

- မီးဖိုမီးဖြင့္ျပီး ဒယ္အိုး ပူလာေအာင္ ၁မိနစ္ေလာက္ ေစာင့္ပါ ။

- ၁ မိနစ္ၾကာလို႔ လွ်ာနဲ႔တို႔ၾကည့္တဲ့အခါ ဒယ္အိုးပူျပီဆိုရင္ ဆီထည့္လို႕ရပါျပီ ။

- ၃မိနစ္ေလာက္ေစာင့္ျပီး လက္ညိုးနဲ႔ဆီကို ပူမပူတို႕ၾကည့္လို႔မွ ေတာ္ေတာ္ေလးပူေနျပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္လို႔ရပါျပီ ။ (ၾကက္ဥေဖာက္တဲ့အလုပ္က အေတာ္ေလး လက္၀င္ပါတယ္)
ၾကက္ဥခြဲရာမွာ ၾကက္ဥကို ေယာက္မေဇာင္းနဲ႔ ခပ္ဆပ္ဆပ္ေလးရိုက္ျပီး အက္ကြဲရာေလးေပၚလာေအာင္လုပ္ပါ။
ျပီးေတာ့မွ လက္မႏွစ္ဖက္နဲ႔ ဆီေပၚက ၂လက္မေလာက္အကြာကေန ၾကက္ဥကိုေဖာက္ခြဲခ်ပါ။

- ၾကက္ဥ ဆီထဲကို ေခ်ာေခ်ာေမာေမာေရာက္သြားတဲ့အခါ ခုန အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ဆားကို ျဖဴးပါ။ ၾကက္ဥအႏွစ္ေနရာကို ဆားခပ္မ်ားမ်ားေလး ျဖဴးေပးပါ ။ အခ်ိဳမွဳန္႔ကိုလည္း ထိုနည္းလည္းေကာင္း ျဖဴးပါ။

- ျပီးတဲ့အခါ ေယာက္မနဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ေနရာကို ဆီနဲ႔အုပ္အုပ္ေပးျပီး ေၾကာ္ပါ ။ ၾကက္ဥအႏွစ္ အရမ္းမက်က္ခင္ မီးပိတ္လို႕ရပါျပီ။

- ေနာက္ဆံုးအေနနဲ႔ ရယ္ဒီျဖစ္ေနတဲ့ ၾကက္ဥေအာက္ေျခကို ေယာက္မနဲ႔ထိုးကေလာ္ခပ္ျပီး ဆီစစ္ ၊ အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္တဲ့အခါ ေအာက္မွာျပထားတဲ့အတိုင္း အရသာရွိတဲ့ စားခ်င္စဖြယ္ ၾကက္ဥမက်က္တက်က္ေၾကာ္ကို ရရွိျပီျဖစ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ ။










8 comments:

    ဟြန္း.. ဒါ သူမ်ား page က ဟင္းခ်က္နည္း ကိုု
    အ ရြဲ ့တုုိက္တာလား ?? haha =P

     

    arr.. at lo lone wa hoat woo :O
    just for fun

     

    သိေတာ့သိတယ္ မင္း ၾကက္ဥေက်ာ္တဲ့
    နည္းၾကည့္ခ်င္လို႕ ခ်က္နည္းကလဲ
    ေကာင္းအစပ်ိဳးထားတာကို ဖတ္တည္းက
    ခ်က္နည္းသိခ်င္ေနတာ ရယ္ရတယ္ကြာ

     

    i like your blog......

     

    i want to eat it :P

     

    တသက္လံုးေၾကာ္စားလာတာ ဂေလာက္ပင္ပမ္းခဲ့မွန္း ခုမွပဲသိေတာ့တယ္။ ေတာ္ဘီ ေနာက္တခါ ဘယ္ေတာ့မွေၾကာ္မစားေတာ့ဘူး .. ျပဳတ္စားမယ္ :|

     

    ဟီး ဟီး
    သိသြားၿပီ အေသးစိတ္
    ဂႏၱဝင္ၾကက္ဥေၾကာ္နည္း ။ းP

     

    ဟင္း .... ၾကက္ဥမၾကက္တၾကက္ ေၾကာ္နည္း မို႔လို႔ပဲ .. ၾကက္ေအာင္သာ ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ေတာ့လား .....

     

Blogger Templates by Blog Forum